H.N. Post en Zonen; duurzaam, flexibel en betrouwbaar

In 1964 besluit Hendrik Nicolaas Post in goed overleg met Dirk Huurman uit het bedrijf Post en Huurman te stappen. Hij gaat zich zelfstandig specialiseren in bouwmaterialen vervoer en daarmee is het ontstaan van het bedrijf H.N. Post en Zonen een feit.

De verscheidenheid van materieel vergde veel inventiviteit en creativiteit om passende oplossingen te vinden voor de vragen van de opdrachtgevers. Door hard te werken werd groei gerealiseerd, maar de afhankelijkheid van weersomstandigheden en (bouw)vakanties veroorzaakten stilstand. Een strenge en lange winter in 1979 was uiteindelijk de aanleiding om alternatief vervoer te gaan zoeken. Dit resulteerde in vervoer van zeecontainers in de regio Rotterdam. Dit alternatief is, naast het vervoer van bouwmaterialen uitgegroeid tot één van de hoofdactiviteiten van het bedrijf.


Tegenwoordig is H.N. Post en Zonen een logistiek dienstverlener actief in diverse soorten vervoer, op- en overslag, expeditie en douane faciliteiten. De kernwaardes bij de uitvoering van deze activiteiten zijn duurzaamheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid. Met deze uitgangspunten heeft H.N. Post en Zonen een passend antwoord op toekomstige onzekerheden met betrekking tot het milieu, veiligheid en de grote schommelingen in de vraag.  

Directeur Henk Jan Post over de relatie met DCB Energy: “Wij staan als bedrijf voor duurzaamheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid en verwachten dit ook van onze leveranciers. We hebben naast onze werkplaats een eigen pomp waar wij op moeten kunnen vertrouwen, maar ook onderweg is het van belang terecht te kunnen bij een betrouwbare pomp. We hebben dan ook niet voor niets al tientallen jaren een prima samenwerking met DCB Energy.”