In the picture: 

                Internationaal Transportbedrijf H. van der Kooy en Zn. B.V.


Aan het woord, de heer Sytze van der Kooy, Algemeen Directeur, in gesprek met Magda Wessling over de historie en de samenwerking met DCB Energy.

Een Fries bedrijf in Rotterdam, hoe is dat tot stand gekomen?
“H. van der Kooy en Zn. B.V. is opgericht in 1932 door Hille van der Kooy en zijn drie zonen Sytze, Pieter en Jan te Makkum. De eerste vorm van wegtransport was het rijden met kipperwagens voor transport van zand en bulkbenodigdheden voor de wegenbouw. Vanaf 1952 zijn de werkzaamheden uitgebreid met internationaal wegtransport. In de jaren ’70 zijn we door uitbreiding van een buitenlandse klant in Rotterdam terecht gekomen. We zijn begonnen met een loods op de Maashaven en Friese chauffeurs, een tweede locatie was geboren.”

“Anno 2017 worden al onze zeecontainer activiteiten door chauffeurs uit Rotterdam en omstreken verreden. De aansturing vindt altijd nog plaats uit Makkum. Leuk om te melden is dat we nog steeds klanten hebben van ons eerste uur in Rotterdam. Onze klanten zijn erg gesteld op onze service; vooruit kijken, meedenken en uiteraard gewoon hard, doch slim, werken. Wij genieten van een mooie samenwerking waarin je samen zorgt voor een win-win situatie.”

De samenwerking met DCB Energy is ook al jaren, weet u hoe lang?
“Zoals we een mooie en gedegen samenwerking met onze klanten willen creëren, geldt dit ook voor onze leveranciers. We willen graag partners waar we op kunnen vertrouwen. Hoe lang we nu samenwerken? Ik kan het niet staven met een exacte datum, maar het dateert zeker van 20 jaar geleden.
We waarderen de korte lijnen aan zowel de sales als backoffice zijde. Daarnaast bieden jullie een concurrerende prijs met tanklocaties op voor ons belangrijke plaatsen.”

Dus de samenwerking kunnen we wel voortzetten?
“Jazeker, in de toekomst zal er nog veel gebeuren op brandstof gebied. De afgelopen jaren is er veel geïnnoveerd in materieel: Nieuwe vrachtwagens die voldoen aan de hoogste milieu normen, eco-combi’s in de vorm van LZV, en veel automatiseren om informatie snel ter beschikking te stellen en efficiënt te plannen. Ik ben erg benieuwd welke brandstof de overhand in de toekomst krijgt; HVO, LNG of toch waterstof? Wel ben ik zeker, DCB Energy zal meebewegen met deze nieuwe ontwikkelingen en ons op de hoogte houden van deze trends.”